lauantai 17. elokuuta 2013

Akryylit kankaalle, 130cm X 90 cm, (2012)

Valitettavasti nyt ei ole viel uusia maalauksia joita lisätä. Joten yllä hieman vanhempaa tuotantoa.

Mutta nyt siis olen eräällä anatomian kurssilla. Kurssille ilmoittautuminen oli keväällä ja unohdin tapani mukaan sen. Koulun nettisivujen info taululla luki, että kurssi vain ilmoittautuneille. Ja ylimääräisillä ei asiaa. Noh mie menin sit sinne luuhaamaan ja kysäisin mahtuisko joukkoon. Vähän katseli pitkään, mut sanoin et yks mun kaveri ei päässytkään kurssille. Niin pääsin sit ikään kuin tilalle. Aina kannattaa yrittää.

Jos on muuten mahdollisuus päästä venäläisen Gennadi Manasherovin kursseille, niin suosittelen! Jos haluaa osata anatomian täydellisesti ja on kiinnostunut realistisesta maalaamisesta niin hänen kurssinsa on omiaan. 

En oikein tiennyt mikä kurssi tää grisaille kurssi oli. Mutta koska Gennadi on niin hyvä opettaja halusin tälle tietty. Mutta voisi kuitenkin ottaa aina selvää mille kurssille oikein haluaa. Grisaille - nimi ei oikein tuonut mulle mitään mieleen. Mutta arvelin sen tarkoittavan akvarelliväreillä maalaamista. Kivaa värikästä puuhaa. Haha. Noh Grisaille kurssilla tehdään siis mustavalko maalaus öljyväreillä. Ääärrgh! Sain jo vieroitus oireita väreistä pelkästä ajatuksesta. Noh ruskeaa saa käyttää. Mutta se ei paljoa lohduta. Musta, valkoinen ja ruskea tulevat olemaan palettini värit seuraavat kaksi viikkoa. Enkä ole maalannut öljyväreillä, kuin viimeksi kaksi vuotta sit yhdellä perus kurssilla.

Kurssilla tehdään siis yksi maalaus elävästä mallista paperille. Eka tehdään se 2-3 päivää luonnoksia. Sit siirretään luonnos lopulliselle paperille jolle maalataan. Vietetään 1-2 päivää siirretyn luonnoksen parantelemisessa ja tarkentelussa. Nyt olen viel luonnos vaiheessa. Huomenna pääsen siirtämään. Ylihuomenna sit varmaan jo maalaamaan! :D hui kun nopee tempoista.

Gennadin kurssin huonot puolet on: Todella hidas tempoista. Koska joutuu pyyhkimään ahkeraan. Ja jos olet joskus kuvitellut et osaat piirtää niin haha :D et osaa. Oot ihan paska (ellet sit oo oikeesti ilmiömäinen, mut kyllä silloinkin löytyy pyyhittävää). Ja jos olet tyytyväinen johonkin kohtaan esim lantioon. Niin tietty joudut siirtää lantiota kaks millii vasemmalle koska liike ei tule esille tai se on väärässä kulmassa... Eli pyyhit kaiken pois. Kurssit on yleensä hyvin intensiivisiä. Joka päivä on oltava paikalla ja tehtävä töitä. Muuten ei opintopisteitä heru. Päivät on myös pitkiä. Tämä minun kurssini on kolme viikkoa ja joka päivä. Alleviivaa joka päivä. Myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Klo 9:00- 17:00.

Hyvät puolet: Jos annat periksi ja nielet ylpeytesi ja myönnät ettet osaa mitään. Niin alat oppia. Gennadi on opettanut jo muutaman vuosikymmenen anatomiaa ja osaa joka ikisen luun, lihaksen ja jänteen nimen. Ja vaikka hän piirtäisi vain yhden viivan piirrustukseesi se on piirrustuksen paras viiva. Karua mutta totta ainakin minun tapauksessani :D Oon myös huomannut, että pystyn saamaan nyt töihini enemmän kolmiulotteisuuden tuntua. Ja osaan katsoa mittasuhteet suurinpiirtein ja tiedän missä osa luista sijaitsee ja mitkä kohdat on oleellisia eläintä/ ihmistä rakentaessa. Mutta viel on paljon opittavaa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti