tiistai 20. elokuuta 2013


Reunoilla olevat isommat työt ovat minun.



Yllä olevat työt on esillä näyttelyssä stockforssissa. Kaksi isompaa maalausta "Lakka" ja "Metsätähti" on minun tekemät. Keskimmäisiä töitä en tiedä kenelle kuuluu. Kokoa maalauksilla on noin 130cm X 90cm ja 130cm x70cm (muistaakseni). Ja akryyleilla maalasin noi. Tuli vähän kiire maalien kuivumisen kanssa. Isoja pintoja on hankala tehä akryyleilla. Pitää olla nopee, ja suunnitella tekemiset hyvin. Pulssiani nostatti kun eräs opiskelija kollega kommentoi "Akryylimaalauksissa ei tarvii ajatella kun ei oo aikaa siihen, öljyissä on sit aikaa ajatella" Minä ainakin ajattelen ja suunnittelen monta tuntia työni ennen kuin alan maalaamaan ja teen ainoastaan akryyleilla. Tietty se kuivuu ehkä vähän turhan nopsaan. Mutta eipähän tarvitse olla tärpätti huuruissa ja pensselit voi pestä ihan vaan vedellä. Eikä maalia ole joka paikassa (ainakaan niin paljoa) kuin öljyvärejä. 

Jaahas, kurssi on sujunut hieman vaihtelevasti. Piirtäminen oli hankalaa, mutta maalaaminen se vasta hankalaa onkin. Saa käyttää vain mustaa, jota on sävytetty ruskealla ja sit valkoista. Kyllä siinä oppii. Mutta taiteellisuudessa joutuu tinkimään. Mikä on vaikeaa.

Nyt on pari päivää ylläri lomaa. Siitä sain kuulla eilis aamuna (maanantai aamuna). Torstaina jatkuu koulu. Pitää nyt pari päivää harjoitella pään anatomiaa. Kun se tuotti mulle niin paljon päänvaivaa (valitettavasti ei harmaita hiuksia, joita niin kovasti haluaisin) maanantaina. Pitää myös käyttää värejä niin paljon kuin sielu sietää. Sen jälkeen en näe värejä taas pariin viikkoon.






Anatomia maalaus jossain vaiheessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti