keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Maalaus tilat


Tiistai 3.9

Tänään oli ohjelmassa uusiin maalaustiloihin tutustumista. Ihan hyvältä näytti. Paremmat tilat kuin edellisellä koululla. Mutta ei vieläkään "täydelliset" tilat. Ahdasta tulee olemaan. Ja sermejä ei vielkään voi laittaa tilan puutteen vuoksi. Onneksi sain tuurilla ihan hyvän maalaus paikan. Nurkasta ikkunan edestä. Pieni miinus on, että seinän vierusta on kaappeja täynnä. Joten en voi valloittaa aluetta kokonaan.

Aamusella kerrottiin lukujärjestys ja tämän viikon ja kuukauden ohjelma. Ja sit tulikin vaan raahailtua muutama tunti pöytiä ja kaappeja. Ja koottua uudet maalaus pöydät ja etsittyä ehjä maalaus teline. Suurin osa livistikin jo ruokailun jälkeen (siis ihmiset livisti). Mie tulin  ruoan jälkeen takasin koululle kattelee tiloja. Ei niissä kyl hirveesti tutkimista ollut. Mut tuli nähtyä uudet ykköset! Vuoden suurimpia kohokohtia :D Niillä on kait torstaina joku tunti tuolla paperilabrassa. Paperilabraksi nimitetään noita maalareiden tiloja, siellä on ennen valmistettu papereita.



Keskiviikko 4.9

Aamulla tuli taas mentyä myöhässä kouluun. Tosin ei siellä mitään ohjelmaa ollut ollut. Joten ei suuri synti. Ja yöllä nukuin mahtavasti. Kissani Tupu on keksinyt kivan aamuyö "hipan". Se raapii ulkoovea. Sit mä yritän rangaista sitä suihkuttamalla suihkepullolla vettä sen päälle. Onnistumis prosentti on siinä aika olematon. Siinä vaiheessa kun pääsen ylös sängystä kissani on jo livistänyt sängyn alle piiloon ja luimistelee sieltä silmät kiiluen. Sit mä vaan kaadun takaisin sänkyyn. Juuri kun olen saamassa unen päästä kiinni, tupu raapii uudestaan ovea ja nousen istumaan. Ja Tupu on salamana sängyn alla. Ärgh. Tupusta se on varmaan älytsin hauskaa. Iltaisin kun kuuntelen mp3:sta sängyssä ennen nukkumaan menoa, niin Tupuseni luulee mp3:sen räpeltämistäni leikiksi ja hypää pommilla mun päälle. Viime yönä osasi hypätä suoraan vatsalle. Mut siis näin käy vain, jos en ole jaksanut juoksuttaa (eli leikittää) sitä illalla väsyksiin. Eli oma moka.












Tänään hoksasin kysellä opettajalta kangaspakka tilaukseni perään (tilauksen tein keväällä). Ja jee se oli tullut! Mut hitsi vie. Olin varautunut hieman öö edullisempaan hintaan. Metri hinta on 13,50 ja mun siin pakassa on sit 25 metriä :D eli laskes siitä montako sataaa... Arvelin et yhdessä pakassa ois ollut se kymmenisen metriä kangasta. Ja niin mulle koulussa sanottiin. Mut ääh 337,5 €!! On vähän hintaa.. Tosin riittäähän siitä sit varmaan muutamaksi vuodeksi kangasta. Kesätöissä olin kyllä. Mutta siitä jäi hieman huijauksen maku suuhun. Ymmärsin että oisin saanut sen 800€ kuussa. Ja kysyin et saanko mie tuon verran käteen verojen jälkeen. Jotain ympäri pyöreitä se siihen höpisi sit vastaukseksi. Tili päivänä sainkin sit 550€. Mikä oli aika pettymys. Suurin osa menikin siitä sit opiskelijakämppäni vuokraan. Olin laskeskellut jo mitä oisin ostanut. Ja tuo kangas pakka oli siihen laskettuna mukana. Tietty veronpalautus päivänä voi hymyilyttää. Mutta nyt ei hymyilytä. Oon elänyt yli varojeni eli ostanut terveellistä ruokaa. Ja nyt menee viimeiset säästöt tuohon kankaaseen. Onneksi kaapissa on riisiä ja nuudeleita pahojen päivien varalle. Tervetuloa opiskelija elämä.

Iltapäivällä tuli vietyä toi kangaspakka kaverin autolla työhuoneelle talteen. Ollaan kaverini kanssa ihanan hajamielisiä ja huonomuistisia molemmat. Unohdettiin tankkauksen jälkeen hakea se kangas pakka. Ja päämääriin pääsy oli hankalaa :D Ihan kuin matopeli, jossa ei meinaa osua siihen palloon tai omenaan. Sit joutuu kiertää hirmu kaukaa ja mutkitellen. 

Onnistuimme lopulta. Ja olen hänelle velkaa kympin bensa (diesel) rahaa. Pitää huomenna mennä käymään automaatilla ja työhuoneella :) ekaa kertaa taidan päästä työhuoneella ihan "tositoimiin". En oo aiemmin saanut vietyä sinne muuta, kuin saharan autiomaasta kertovan kirjan. Niin maalailu on ollut siellä vähän hankalaa. Ihanat retro verhot (liian lyhyet tosin) ikkunaan. Muovit lattian suojaksi. Ja sit maalailee :)) Onhan se aika pieni tila. Mutta eipähän ole ketään häiritsemässä. Saan keskittyä rauhassa maalaamiseen. 



Työhuone





Kuvissa näyttää hieman ankeelta. Mut noi kuvat on otettu ennen kuin vein sinne tavaraa. Ja huom! Iso ikkunalauta joka on syy miksi halusin tuon tilan :D neliöitä siinä siis vain kahdeksan. Yhteiset tilat keittiö ja vessat. Keittiö on kivan iso. Ja siin on sit iso ruokapöytä. Periaatteessa tuolla voisi asua. Mutta suihku puuttuu. Tietty navetalla kuvanveistäjien tiloissa on pari suihkua. Ne tilat on viel kaks vuotta koulun käytössä. 

Mietiskelin tuossa yks päivä miten jännä on, et joku voi oikeesti asua kahdeksan neliön yksiössä tai huoneessa? Miten sinne mahtuis ees sänky. Muutama maalaus ja värit sinne sopii kyl. Mutta ei muu irtaimisto. Toivon että pääsisin joskus kuvataideakatemiaan. Mutta toi asuntotilanne Helsingissä ahistaa. Tällaisesta "syrjäisestä" paikasta saa 29,5 neliön yksiön lattialämmityksellä ja uudella modernilla keittiöllä 299€ kuussa. Voisivat siirtää kuvataideakatemian Helsingistä vaikka Nurmekseen tai Äänekoskelle! Mulle sopis hyvin. Mitä sitä siellä helsingissä pitämään. Ei se oo mikään maailman keskus. Itse asiassa ihan mitätön kaupunki maailman kartalla. Helsinkiin keskitetään muutenkin ihan liikaa opiskelu paikkoja. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti