perjantai 13. syyskuuta 2013

Valomaalauksia


Tänään oli valomaalaus kurssin viimeinen päivä. Lyhyt kurssi oli. Tosin varsin raskas ja työn täyteinen. Joutui ihan tekemään töitä. Kuin gennadia mutta valokuva tyyliin. Ja tekemällä oppii. Sain paljon uusia ideoita joita aion toteuttaa kun pääsen taas kotipaikkakunnalleni. Täällä tuntuu kuin kaikki paikat olisi jo kuvattu. Kaikki on tehty ja nähty. Kotona on huomattavasti vähemmän valokuvauksen harrastajia kuin täällä. Niin on enemmän "ennennäkemättömiä" paikkoja. 

Keskiviikon kivi kokeiluja

Tiistaina oli siis kurssin eka päivä. Katseltiin silloin kuvia ja opettaja Jan Pohribny esitteli omia töitään ja kertoi miten ne oli tehty. Sitten iltapäivällä katseltiin video ja lainattiin koululta tarvikkeita. Mie lainasin paremman objektiivin. Oli ilo kuvailla kun tuli huomattavasti terävämpiä kuvia. 

Keskiviikkona aamulla mentiin kuvailemaan luontoon. Sää oli aivan ihana. Aurinko paistoi ja oli lämmintä. Oli ihanaa olla ulkona. Kasailtiin ekana yhdessä kivi installaatio yhdelle aukiolle. Ja sitten oli about tunti aikaa tehdä oma installaatio. Värjäilin kahden ystäväni kanssa kiviä hiilillä mustaksi. Mutta ei siitä nyt mitään mahtavaa installaatiota tullut. Kokeilua lähinnä. 

Iltapäivällä mentiin sitten kokeilemaan valomaalailuja entisen koulun vintille. Siellä oli hienon näköistä. Mutta mulla ei oikein kuvailut sujuneet. Kuvat meni liian tummiksi. Tajusin sen vasta kun siirsin ne koneelle. Mutta myöhemmin samana päivänä kuvailin koulun vanhaa ihanaa sohvaa. Niin ne kuvat onnistui ihan kivasti. Mut ääh haluisin niin sen sohvan. Valitettavasti yksiöni on liian pieni. Enkä saa sitä mitenkään kuljetettua koululta. Joten sinne se sit jäi. Sen ois siis saanut ottaa sieltä ilmaiseksi itselleen.




Ullakkolla



Ihana sohva



Torstaina eli eilen oli sit pitempi päivä. Koulu alkoi puol kahdelta ja kotona olin sit puol yhdeltätoista. Mentiin navetalle (kuvanveiston ja grafiikan tilat) kuvailemaan. Navetan ympäristö on todella kaunis ja siellä on todella paljon hyviä kuvaus paikkoja. Löysin vähän kauempaa koulusta metiköstä ihan kivan pikku "rotkon" jonne menin sit kuvailemaan. Tarkoitus oli tehdä sinne installaatio. Kasata lehtiä ym. En ollut niin innostunut siitä. Niin päällystin sit puunrungon foliolla jotta saisin jonkinlaisen installaation. Itse asiassa näin jälkikäteen se näyttää ihan kivalta. Opettajakin tykkäsi siitä ihan. 






Lopullisen työni tein sitten samaan paikkaan johon tein tuon installation. (Installaatio piti oikeastaan tehdä kuvaa varten mutta..)Valon lähteenä mulla oli kynttilät ja taskulamppu. Tietty alkoi sit kivasti sataa vettä ja taskulampusta meinasi loppua patterit. Kynttilät sammuili koko ajan ja minä kastuin ja kamera meinasi kastua. Eli ihana ilta metikössä oli. 

Lopullisen kuvan kokosin sitten 12 eri kuvasta. Eli photoshoppia on käytetty brutaalisti. Tarkoitushan oli tässä kurssissa luoda kuva ilman photoshoppia. Mutta koska mun taskulamppuni ei ollut riittävän tehokas, jotta olisin voinut valottaa monta paikkaa yhtä aikaa. Niin jouduin sitten joka valo kohdan kuvaamaan erikseen. Mutta kuvaan oon melko tyytyväinen. Siinä on tunnelmaa.




 
Illemmalla oli viel "hukka aikaa" eli koska olin kaverin auto kyydillä liikenteessä ja kaverilla oli viel kuvailut kesken, niin olin jumissa sit siellä. Kävin sitten extempore kuvailemassa metikössä. Sillon oli jo niin pimeetä ettei ympäristöä saanut enää valotettua kuvaan. Niin kuvasta tuli sit ihan liian tumma. Myös taskulamppu vaikeutti asiaa. Patterit oli todella lopussa. 





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti