sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Pitkästä aikaa


Nyt onkin vähän pitempi väli viime päivitys kerrasta. Monta kertaa oon meinannut kirjoittaa. Mutta ei ole ollut mitään kuvia lisättäväksi. Valokuvaus kurssin jälkeen lusmuilin kotipaikkakunnalla jonkin aikaa. Kävin kyllä yks ilta siellä kuvaamassa. Mutta ei se oikein onnistunut. Mulla oli taas ongelmia lampun kanssa.

 Mulla ei nyt ole sitä alkuperäistä isompaa kuvaa täällä mukana. Mut kaverille lähetin fb:n kautta pienennettynä sen. Niin aika huono laatuinen on. Ja nyt huomasin että on myöskin liian tumma. En kuitenkaan pysty tosta pikku kuvasta muokkailee, kun on liian vähän informaatiota kuvassa. Mutta jotain osviittaa minkä näköistä matskua:


Pielisellä

Oikealle olisin halunnut kans valaistuja kiviä. Mutta enpä hoksannut kuvaus tilanteessa sitä. On siis tyytyminen tähän sitten. Mutta suunnitelmissa olisi toistaa toi kuvaus retki sit kun pääsen taas kotona käymään. 

Koti visiitti siis vähän venyi. Mutta koulussa olikin sillon viikko itsenäistä työskentelyä. Niin ei ollut suuri synti.  Takaisin tänne palailin sitten keskiviikko iltana. Torstaina 19.9 oli vanhempien opiskelijoiden pitämä pikku kritiikin anto tilaisuus töistä. Ja keskiviikko yöllä kokeilin tehdä jotain seuraavaksi päiväksi. Onnistuin tekemään vaan kolmeen pohjaan pohjavärit. Sain sit niitä palautetta. Mut perjantaiksi, kun ne tuli uudestaan mulla olikin jo luonnoksia ja yksi valmis käärme maalaus näytettävänä. 





Viikko sitten alkoikin muotokuva kurssi. Mikä on ollut aika sekava. Maalaus pohjat oli tarkoitus tehdä kurssin aikana ja erään opettajan piti olla auttamassa pohjien tekemisessä. Opettajaa ei näkynyt. Ja venäläinen opettaja oli luullut, että me oltaisiin jo tehty ne pohjat kurssia varten. Kun yhteen tehtävään on varattu viikko aikaa. Mallit ja tehtävä vaihtuu viikoittain. Noh pohja ongelma saatiin ratkaistua. Mutta saimme "häädön" maalaus luokasta. Siellä oli nimittäin huono ilman vaihto. Saivat sen juuri korjattua. Mutta joku oli valittanut ylemmälle taholle. Ja meidän piti lähteä sieltä ja odotettava kunnes joku kaupungin virallinen tarkastaja tulee tarkastamaan ilman vaihdon. Siitä ei ole tietoa montako viikkoa siihen menee. 

Malli maalaus kurssi ei nyt oikein iskenyt minuun. Ja päätin kurssin alussa, että haluan tehdä ekan maalauksen vähän vapaammin. Omilla väreillä ja omalla tyylillä. En tiedä sainko sit tehtyä omalla tyylillä. Mut vapauttavalta tuntui maalata. Pientä helpotusta. En ollut vielä valmis henkisesti pikkutarkkaan realistiseen maalaamiseen. Seuraavat tehtävät aion nyt tehdä kunnolla. Ja opettaja onkin toistanut joka kerta minun luona poiketessa että seuraavat tehtävät pitää sit tehdä niin kuin ne pitäisi tehdä. Tässä Eguadorilainen 70- luvun saksofonisti- maalaukseni:




Eipä ole kyllä kovin kaunis maalaus. Enkä pidä väreistä ollenkaan. Mutta mulla oli kyl välillä ihan hauskaa tuota maalatessa. Tuon maalauksen välissä maalailin sit sellaisen hupi työn. Aika pienikokoinen lintu maalaus jota jatkan vielä. Kunhan maali on kunnolla kuivunut. Öljyvärit kuivuu ahistavan hitaasti. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti